Template Modal Conflict

by johnny_s   Last Updated February 16, 2017 14:10 PM

  • Joomla 3.6.5
  • Joomshaper Helix 3 Template link
  • FavimageHover Module link

I have the FavimageHover module installed on my site, it works great until I try and add images via the front-end. There seems to be some sort of conflict when I edit the module causing a transparent full page modal to appear on screen. No matter where I click on screen a 'browse for image' popup appears.

It also seems like the 'select image' fields aren't displaying correctly.

I'm not sure if this is a CSS or JS issue, or even where to start troubleshooting it! When I click the tab and inspect the page I can see the following code appear in the console;

<a class="modal btn" title="Select" href="/dod-dev/&#10;index.php?option=com_jce&amp;view=editor&amp;plugin=browser&amp;standalone=1&amp;aebdb3fbff9f8582404c47be1b302cad=1&amp;context=23&amp;filter=images&amp;fieldid=jform_params_upload_image6&amp;folder=" rel="{handler: 'iframe', size: {x: 800, y: 500}}">Select</a>

I don't see any errors in the console.

When I edit this module via the back end all is well. I am using the standard Joomla module manager. I should not that i've tried the default Protostar template and it works perfectly.

I have included a few images, hopefully someone can help? I'm lost :/

Only happens when I click this tab only heppens when I click this tab These fields don't look to be displaying correctly and you can see the 'select' text appear on the top of the page these fields don't look to be displaying correctly and you can see the 'select' text appear on the top of the page This appears when I click anywhere on screen this appears when I click anywhere on screen



Answers 1


Well the only solution / workaround I have found so far is to assign a different template when editing modules via the front end.

Thanks to Regular Labs Advanced Template Manager I was able to use the default Joomla Protostar template for front end module editing only.

This is achieved by assigning the template as default whenever a particular URL is visited (i.e /com_config&controller). This option is available in the 'assignments' section of the AMM component.

This seems to be working so far, unless someone can see a reason as to why it wouldn't?

I have given up on trying to troubleshoot the JS / CSS issue - this is much easier.

johnny_s
johnny_s
February 14, 2017 15:45 PM

Related Questions




Add click event on bootstrap tab?

Updated July 08, 2015 13:04 PM

Javascript error related to bootstrap and jquery

Updated April 27, 2016 08:04 AM